منتظر افزایش قیمت نان باشیم؟

به گزارش وبلاگ روزنوشت، آذر ماه سال 93 بود که اصلاح قیمت نان با وعده بهبود کیفیت به مردم کلید خورد و نان رسما گران شد؛ این در حالی است که با گذشت 5 سال از این ماجرا و افزایش شدید هزینه های تولید تغییری در قیمت رسمی نان حاصل نشده و همین امر با انتقاد شدید نانوایان رو به رو شده است.

منتظر افزایش قیمت نان باشیم؟

اگر چه در هفته های اخیر قیمت نان با تغییراتی در نانوایی ها رو به رو شده است، اما مدیر عامل اتحادیه نان های سنتی می گوید قیمت نان در نانوایی های یارانه پز هیچگونه تغییری نداشته و تنها در نانوایی های آزاد پز ممکن است، تغییراتی ایجاد شده باشد؛ چرا که در این نانوایی ها نرخ مصوبی وجود ندارد و آن ها مجازند که بر اساس برآورد هزینه ها قیمت نان را معین کنند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت نان در نانوایی هایی یارانه پز در سکوت مسئولان تغییراتی داشته که مسئولان امر این موضوع را تکذیب می کنند و می گویند که قرار بود از 20 مرداد نرخ های نو اعلام شود که تا کنون ستادتنظیم بازار نرخی را اعلام نکرده و همچنان نانوایان منتظر ابلاغ قیمت های نو هستند.

با وجود ثبات قیمت نان در 5 سال گذشته و افزایش هزینه های تولید نانوایان به شدت معترضند و می گویند که برای جبران هزینه ها چاره ای جز کاهش وزن چانه ندارند که این امر به سبب تولید نان بی کیفیت در افزایش دورریز تاثیر به سزایی دارد و در مقابل مسئولان امر به سبب آنکه نان قوت اصلی بسیاری از اقشار جامعه به شمار می رود در شرایط فعلی اقتصاد حاضر به افزایش قیمت آن نیستند که ادامه این فرایند دیگر رمقی برای ادامه تولید نمی گذارد.

بیشتر بخوانید: واردات چمدانی و رسمی پوشاک، تولید طلای سفید را به ورطه نابودی کشاند/ تامین 70 درصد پنبه داخل از طریق واردات

تکذیب افزایش قیمت نان در نانوای های یارانه پز

بیژن مقدم مدیر عامل اتحادیه نان های سنتی کشور در مصاحبه با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی وبلاگ روزنوشت، با تکذیب قیمت نان در نانوایی های یارانه پز گفت: اگر چه دولت نرخ نو قیمت نان را از سال 93 تا کنون اعلام نکرده است، اما نانوایان یارانه پز اقدام به افزایش خود سرانه قیمت نکرده اند در حالیکه نانوایان آزادپز مجازند مطابق با برآورد هزینه ها قیمت نان را تغییر دهند.

او افزود: با وجود آنکه طی سال های اخیر تغییری در قیمت گندم و آرد نانوایی های یارانه پز ایجاد نشده، اما هزینه های جانبی اعم از کارگر خمیر مایه، اجاره بها، آب برق، گاز و … افزایش چشمگیری داشته است که با وجود ثبات درآمد نانوایان، دیگر ادامه فرایند تولید میسر نخواهد بود.

مقدم با اشاره به اینکه طی 6،5 سال اخیر تورم و هزینه های تولید به طور سرسام آوری افزایش یافته است گفت: در سال 94 تورم 12 درصد، سال 95، 9 درصد، 96، 10 درصد، 97، 37 درصد و 98، 40 درصد افزایش یافته که مطابق با آن سایر هزینه های تولید اعم از کارگر و … بالا رفته؛ در حالیکه تغییری در درآمد نانوایان ایجاد نشده است و حال جای این سوال مطرح است که نانوایان در چنینی شرایطی چه طور می توانند به تولید ادامه دهند.

به گفته وی از دولت مردان انتظار داریم که نرخ نو را هرچه سریع تر اعلام کنند تا نانوایان بتوانند به تولید ادامه دهند؛ چرا که دیگر از درآمد نانوایی چیزی برای نانوایان باقی نمانده است.

مدیر عامل اتحادیه نان های سنتی با اشاره به اینکه قیمت نان با احتساب تورم و هزینه تولید سال های قبل باید بیش از 100 درصد افزایش یابد گفت: از مسئولان ستاد تنظیم بازار انتظار می رود که هر چه سریع تر وارد عمل شوند و قیمت نان را ابلاغ کنند در غیر این صورت شاهد آشفته بازار در این حوزه خواهیم بود.

او ادامه داد: اگر چه قرار بود نرخ نو نان 20 مرداد به طور رسمی اعلام شود، اما تا کنون مسئولان امر قیمت های نو را ابلاغ نکرده اند و همچنان نانوایان در چشم انتظاری به سر می برند.

مدیر عامل اتحادیه نان های سنتی ادامه داد: با وجود آنکه از سال 93 تا کنون قیمت نان تغییری نداشته است جای این سوال مطرح است که چه کسی می تواند هزینه های خانوار نانوا را تامین کند به عنوان مثال یک نانوایی لواش روزانه 3 تا 3 هزار و 500 نان تولید می کند که در صورت فروش کل درآمدی بالغ بر 600 هزار تومان دارد که با کسر هزینه های برق، کارگر خمیر مایه و … چیزی برای نانوا باقی نمی ماند که بتواند به معاش خود ادامه دهد؛ با این وجود می توان گفت نانوایان از اقشار کم درآمد جامعه هم ضعیف تر هستند.

افزایش قیمتی برای نان های فانتزی نداریم

محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی در مصاحبه با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی وبلاگ روزنوشت، با اشاره به اینکه افزایش قیمتی برای نان های فانتزی در سال نو نداریم اظهار کرد: با توجه به ثبات قیمت مواد اولیه به ویژه آرد برنامه ای برای افزایش قیمت نان نداریم مگر آنکه دولت بخواهد تغییری در قیمت نان ایجاد کند.

او افزود: قیمت بسیاری از مواد اولیه همچون خمیر مایه روغن و نایلون به شدت در بازار افزایش یافته که وارداتی بودن یکی از عوامل این گرانی به شمار می رود.

کرمی قیمت نان باگت را 2 هزار و 500 نان بربری 2 هزار نان ساندویچی 1 هزار و 500 و همبرگر 1 هزار و 500 تومان گفت و گفت: با رشد زندگی شهرنشینی تولید و مصرف نان های حجیم و نیمه حجیم در کشور رونق گرفته است.

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی با اشاره به اینکه وزارت صمت و سازمان حمایت بر قیمت گذاری نان رضایت کامل دارند شرح داد: بر این اساس از مردم تقاضا داریم که در صورت مشاهده هر گونه تخلف با شماره 771940289 یا سامانه 124 تماس بگیرند.

ثبات قیمت نان از جیب کشاورز به مردم پرداخت می شود

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی وبلاگ روزنوشت، با انتقاد از ثبات قیمت نان در چند سال گذشته اظهار کرد: با وجود ثبات قیمت آرد در کشور، اما قیمت سایر نهاده های تولید با هزینه های کارگری افزایش چشمگیری داشته که با ادامه این فرایند نانوایان قادر به تولید نخواهد بود.

پاپی زاده گفت: طی چند سال گذشته مطابق با دستورالعمل های وزارت کار دستمزد کارگران افزایش یافته و نانوایان هم در پی این دستورالعمل چاره ای جز افزایش دستمزد کارگران خود نداشته اند و حال اگر دولت اصرار به ثبات قیمت نان در بازار دارد نباید تاوان آن از جیب نانوایان پرداخت شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر دولت در شرایط فعلی اقتصاد تمایلی به افزایش قیمت نان ندارد می بایست یارانه نانوایان را افزایش دهد تا آن ها بتوانند از پس هزینه های تولید برآیند و با قدرت به کار خود ادامه دهند.

او با اشاره به اینکه ثبات قیمت نان از جیب کشاورز پرداخت می شود گفت: دولت بذل و بخشش خود را از کیسه کشاورزان به مردم پراخت می کند و چنانچه دولت قصد دارد نان ارزانی را در اختیار مردم قرار دهد، می بایست قیمت واقعی گندم را به کشاورز پرداخت کند.

پاپی زاده ادامه داد: قیمت کنونی گندم نصف نرخ واقعی آن است که به کشاورز پرداخت می شود، با این وجود بدیهی است که گندم به شدت برای دولت ارزان تمام می شود و از آن طرف آرد ارزان را دراختیار نانوایان و خبازی ها قرار می دهد؛ در حالی که اگر دولت بخواهد کار عادلانه ای را انجام دهد باید حق کشاورز را به طور کامل پرداخت کند و در مقابل یارانه نانوایان را افزایش دهد یا یارانه ای را تحت عنوان یارانه نان به حساب سرپرست خانوار واریز کند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی قیمت واقعی گندم را بالای 2 هزار و 500 تا 3 هزار تومان گفت و گفت: اگر دولت نرخ واقعی گندم را به کشاورز بپردازد در آن صورت است که می توان گفت دولت یارانه نان پرداخت کرده است.

یکسان سازی نرخ آرد و نان تنها راهکار افزایش کیفیت و پایان دادن به سوء استفاده رانت خواران

علی قلی ایمانی نایب رئیس بنیان توانمند سازی گندم کاران در مصاحبه با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی وبلاگ روزنوشت، با اشاره به اینکه قیمت گندم و نان ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارد، اظهار کرد: مسئولان دولتی به بهانه ثبات قیمت نان حاضر به افزایش قیمت گندم نیستند در حالی که این دو موضوع هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد.

او افزود: تا سال گذشته دولت هر کیلو گندم را با نرخ 665 در اختیار نانوایی های یارانه پز و 900 تومان در اختیار نانوایی های آزاد پز قرار می داد که با پیشنهاد مجلس و صنعت مکلف شدند گندم را یعنی آرد مورد نیاز خود را با نرخ آزاد از بازار خریداری کنند.

ایمانی ادامه داد: برای افزایش کیفیت نان پیشنهاد داده ایم که دولت یارانه نان را مستقیم به حساب خانوار واریز کند تا آن ها بتوانند نان مورد نیاز را با بهترین کیفیت از نانوایی مورد نظر خریداری کنند و در این صورت است که کارخانه های آرد سازی در پی کشاورزانی هستند که گندم با کیفیت تولید می کنند و از آن طرف کشاورزان در صدد هستند که کیفیت گندم تولیدی خود را افزایش دهند.

این مقام مسئول یکسان سازی نرخ آرد و نان را تنها راهکار افزایش کیفیت نان و پایان دادن به سوء استفاده دلالان و رانت خواران گفت.

رئیس بنیان توانمند سازی گندم کاران در پایان با تاکید بر افزایش قیمت گندم و نان گفت: اگر چه مسئولان دولتی در شرایط فعلی اقتصاد حاضر به افزایش قیمت نان و گندم نیستند، اما هیچ ارتباطی میان قیمت نان و گندم وجود ندارد و هرچه سریع تر مسئولان ذیربط باید مطابق با هزینه های تولید نرخ این دو محصول را افزایش دهند تا ضمن افزایش کیفیت نان تولید کنندگان بتوانند به تولید ادامه دهند.

منبع :اقتصاد نیوز

منبع: اُکالا

به "منتظر افزایش قیمت نان باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منتظر افزایش قیمت نان باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید