طرز تهیه شربت ترخون ???? مجلسی به 2 روش با طعم های مختلف
به گزارش وبلاگ روزنوشت، چطور با ترخون شربت درست کنیم؟ ترخون یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است که به خاطر عطر و بوی متفاوتی که دارد، بیشتر از آن برای طعم دادن به غذاها و انواع ترشی و شور خانگی استفاده می گردد. اما شربت ترخون یک نوع متفاوت و خوش طعم است که با استفاده از برگ های تازه ترخون تهیه می گردد. این علاوه بر مزه متمایزی که دارد، بسیار مفید و پر فایده است. در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه شربت ترخون و بعلاوه خواص شربت ترخون آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص روش تهیه شربت ترخون پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه شربت ترخون خانگی
مدت زمان آماده سازی: 10 دقیقه
مدت زمان پخت: 15 دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت ترخون خانگی
- ترخون تازه: 3 تا 4 شاخه
- شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
مراحل طرز تهیه شربت ترخون
درست کردن شربت ترخون شباهت زیادی به طرز تهیه انواع شربت خانگی دارد و از همین رو رعایت کردن بعضی نکات و فوت و فن ها برای تهیه این شربت به شما یاری می نماید تا یک شربت باکیفیت و خوش طعم داشته باشید. در ادامه این بخش می توانید با جزئیات طرز تهیه شربت ترخون آشنا شوید.
مرحله اول؛ جوشاندن آب و شکر
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت ترخون خانگی باید آب را همراه با شکر داخل یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت میانه شعله گاز قرار دهید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن ترخون به ترکیب آب و شکر
بعد از این که شکر به خوبی در آب حل شد، نوبت اضافه کردن ترخون تازه به شربت است. ترخون را کمی خرد کنید و سپس داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید ترخون برای مدت 2 دقیقه همراه با شکر و آب بجوشد.
مرحله سوم؛ خنک شدن شربت ترخون
در این مرحله از طرز تهیه شربت ترخون باید شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شربت برای حدود 1 ساعت خنک گردد.
مرحله چهارم؛ رد کردن شربت ترخون از صافی
برای این که ظاهر شربت شما زیباتر گردد و تفاله های ترخون از آن خارج گردد، در این مرحله از درست کردن شربت ترخون باید شربت را از یک صافی رد کنید.
مرحله پنجم؛ نگهداری از شربت ترخون
بعد از رد کردن شربت ترخون از صافی می توانید آن را داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزید و برای حدود 2 هفته در یخچال قرار دهید. برای تهیه شربت ترخون می توانید 1 تا 2 قاشق از آن را داخل لیوان بریزید. سپس به جای مانده لیوان را با آب خنک پر کنید و شربت ترخون خانگی تان را میل کنید.
طرز تهیه شربت ترخون و هلو
مدت زمان آماده سازی: 10 دقیقه
مدت زمان پخت: 15 دقیقه
مواد لازم برای تهیه شربت ترخون و هلو (برای 8 نفر)
- آب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- هلو رسیده: 1 عدد
- برگ ترخون تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 3 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه شربت ترخون و هلو
ترکیب طعم ترخون تازه با هلوی رسیده برای درست کردن شربت ترخون آنقدر دلچسب است که قطعاً با چشیدن اولین جرعه از آن بی نهایت لذت خواهید برد. درست کردن این شربت بسیار راحت است و می تواند برای تهیه یک شربت متفاوت و نو ایده جذابی باشد. در ادامه این بخش می توانید با جزئیات و مراحل طرز تهیه شربت ترخون و هلو آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن هلو
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت ترخون و هلو باید هلو را بشویید و سپس پوست آن را جدا کنید. هلو را به تکه های کوچک برش دهید و برای تهیه شربت کنار بگذارید.
مرحله دوم؛ جوشاندن آب، شکر و هلو
در این مرحله از طرز تهیه شربت ترخون و هلو باید آب را با شکر و هلوی خرد شده را داخل قابلمه بریزید. مواد را برای چند دقیقه هم بزنید تا شکر به خوبی در آب حل گردد و هلو به طور کامل بپزد.
مرحله سوم؛ اضافه کردن ترخون به شربت
بعد از این که شکر در شربت حل شد و هلو نرم شد، حال نوبت اضافه کردن ترخون تازه است. ترخون ها را خرد کنید و سپس داخل شربت بریزید.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن نشاسته ذرت به شربت
در این مرحله از طرز تهیه شربت ترخون و هلو باید نشاسته ذرت را در یک کاسه با 3 قاشق چای خوری آب ترکیب کنید. سپس آن را به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. با اضافه کردن نشاسته، شربت آغاز به غلیظ شدن می نماید. توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن نشاسته باید شربت را مدام هم بزنید و بعد از 3 تا 4 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله پنجم؛ میکس کردن شربت ترخون و هلو
بعد از اینکه زیر قابلمه را خاموش کردید، باید آن را برای 15 دقیقه به حال خود رها کنید تا شربت کمی خنک گردد. سپس شربت را داخل مخلوط کن بریزید و کاملاً میکس کنید. بعد از این که شربت شما به طور کامل یکدست شد، می توانید به میزان 1 تا 2 قاشق غذاخوری در هر لیوان بریزید و آب سرد به آن اضافه کنید و شربت ترخون و هلوی خوشمزه تان را میل کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه شربت ترخون خانگی
*بعد از تهیه شربت ترخون خانگی می توانید میزانی عرق کاسنی به آن اضافه کنید تا شربت شما خوش طعم تر گردد.
*برای نگهداری شربت ترخون به مدت طولانی می توانید آن را در فریزر قرار دهید.
*اضافه کردن میزانی آب لیمو ترش تازه به شربت ترخون موجب خوش طعم تر شدن شربت می گردد.
*در صورت تمایل می توانید میزانی تخم شربتی به شربت ترخون اضافه کنید و بعد آن را میل کنید.
*شربت ترخون طعم نسبتاً تند و تیزی دارد و عطر و مزه آن آنقدر دلچسب است که بیشتر افراد از خوردن آن لذت می برند.
*می توانید از شربت ترخون برای طعم دار کردن انواع دمنوش، چای و بعلاوه نوشیدنی های گازدار و بهره ببرید.
*اضافه کردن نشاسته به شربت ترخون موجب می گردد تا شربت شما غلیظ گردد. در صورت تمایل می توانید شربت ترخون و هلو را بدون نشاسته نیز آماده کنید.
*ترکیب کردن میوه های معطر مثل هلو به شربت ترخون عطر و مزه فوق العاده ای به آن می بخشد. در صورت تمایل می توانید از هر میوه دیگری به جای هلو برای تهیه این شربت بهره ببرید.
*به عنوان آموزش درست کردن شربت ترخون خانگی پیشنهاد می گردد اگر به ترخون تازه دسترسی ندارید، از ترخون خشک برای تهیه شربت ترخون خانگی بهره ببرید.
خواص شربت ترخون
شربت ترخون خواص بی شماری برای بدن دارد. این شربت حاوی میزان زیادی آهن، کلسیم، منگنز، پتاسیم و ویتامین A و C است و آنتی اکسیدان های فراوانی دارد. در ادامه به بعضی از خواص شربت ترخون اشاره شده است.
- درمان درد شکم
- سم زدایی بدن
- کاهش قند خون
- کاهش التهاب در بدن
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از گرفتگی عضلات
- افزایش استحکام استخوان ها
- جلوگیری از کم خونی
- تنظیم فشار خون بالا
- تقویت بینایی
مصرف شربت ترخون برای چه افرادی مجاز نیست؟
خانم های باردار و بعلاوه افراد مبتلا به تیروئید نباید از شربت ترخون و غذاهای حاوی ترخون استفاده اجتناب نمایند.
سوالات متداول
شربت ترخون برای چه مدت قابلیت نگهداری دارد؟
بعد از درست کردن شربت ترخون باید آن را داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزید و برای حدود 2 هفته در یخچال قرار دهید. برای نگهداری بیشتر می توانید شربت را داخل فریزر قرار دهید.
خواص شربت ترخون چیست؟
از مهم ترین خواص شربت ترخون می توان به درمان درد شکم، سم زدایی بدن، کاهش قند خون، کاهش التهاب در بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از گرفتگی عضلات، افزایش استحکام استخوان ها، جلوگیری از کم خونی، تنظیم فشار خون بالا و تقویت بینایی اشاره نمود.
منابع: allrecipes، tfrecipes
منبع: افق کوروش