طرز تهیه 15 دسر پاییزی؛ گرم و خوشمزه????
به گزارش وبلاگ روزنوشت، فصل خنک پاییز مجذوب کنندهیت های زیادی داره. یکی از این مجذوب کنندهیت ها میل کردن دسرهای متناسب با این فصل در شب های طولانی و نسبتا سرد پاییزی به همراه یک نوشیدنی گرم و دلپذیر مثل چای هست. دسرهایی هم که با استفاده از میوه های مجذوب کننده و ویتامین دار پاییزی مثل پرتقال و انار درست می شن برای دورهمی ها و سفره آرذایی گزینه خلاقانه و جلب توجه کننده ای هستن. در این مقاله چندین نوع از دسرهای پاییزی خیلی خوشمزه و محبوب به همراه طرز تهیه اون ها معرفی شده که طبق سلیقه تون می تونید اون ها رو درست کنید و از خوردنشون لذت ببرید. طرز تهیه دسرهای دیگر را در مجله اینترنتی خبرنگاران بخوانید.
1. دسر پرتقالی
دسر پرتقالی، دسری ساده با مواد کم و در دسترس هست و بسیار خوش عطر و خوش طعمه که به جهت استفاده از میوه پاییزی پرتقال می تونه یه گزینه عالی برای مهمونی ها و دورهمی های فصل پاییز باشه.
شیر | 3 پیمانه |
نشاسته گندم | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 5 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 100گرم |
رنده پوست پرتقال | 1 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 1 قاشق غذاخوری |
آب سرد | 1/3 پیمانه |
مراحل تهیه دسر پرتقالی
- ظرف مناسبی رو انتخاب کنید. نشاسته گندم رو داخل ظرف بریزید و شکر رو به اون اضافه کنید. برای طرز تهیه دسر پرتقالی کلیک کنید.
2. پودینگ کدو حلوایی
پودینگ کدو حوایی، یک دسر پاییزی خوشمزه هست که با توجه به فراوانی و خواص بی نظیر کدو حلوایی، درست کردن اون در فصل پاییز به شدت توصیه می شه.
پوره کدو حلوایی | نصف لیوان |
شیر | دو لیوان |
تخم مرغ | یک عدد |
وانیل | یک سوم قاشق چای خوری |
دارچین | یک قاشق چای خوری |
نشاسته ذرت | دو قاشق غذاخوری |
شکر | شش قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه پودینگ کدو حلوایی
- شیر و تخم مرغ رو در یک کاسه، خوب مخلوط کنید و کنار بذارید. برای طرز تهیه پودینگ کدو حلوایی کلیک کنید.
3. کاکا کدو حلوایی
کاکا کدو حلوایی از جمله دسرهای گیلانی هست. در فصل پاییز که فصل کدوحلوایی ه، درست کردن این دسر پیشنهاد می شه. مصرف این دسر همراه با چای در یک عصر پاییزی یک گزینه عالی هست.
کدو حلوایی پخته و له شده | 1 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
شکر | 1/2 لیوان |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سفید | 1 لیوان |
زعفران | به میزان لازم |
هل | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
مراحل تهیه کاکا کدو حلوایی
- ابتدا کدو رو پوست کنده و تمیز کنید. سپس داخل قابلمه ریخته و کمی آب به اون اضافه نموده و اجازه بدید تا بپزه. ادامه طرز تهیه کاکا کدو حلوایی را بخوانید.
4. شیر برنج
شیربرنج، یکی از دسرهای سنتی ایرانیه که به خاطر داشتن شیر و برنج سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و ویتامین های گروه A و B و در نتیجه یک میان وعده مناسب و مقوی برای همه هست. درست کردن شیر برنج، خیلی ساده و راحته و از قدیم به عنوان صبحانه، عصرانه و حتی وعده غذایی کامل استفاده می شه.
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
آب | 3 یا 4 پیمانه |
شیر | 4 پیمانه |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
شکر | 1 پیمانه |
کره | 50 گرم در صورت تمایل |
خامه صبحانه | 100 میلی لیتر در صورت تمایل |
پودر هل | 1/2 قاشق چای خوری یا بیشتر |
پودر دارچین و گل محمدی | برای تزیین |
مراحل تهیه شیر برنج
- برنج را از شب قبل یا حداقل دو ساعت قبل از پخت بدون نمک خیس کنید. سپس برنج رو به همراه 2 یا 3 پیمانه آب در قابلمه بریزید. برای ادامه طرز تهیه شیربرنج کلیک کنید.
5. فرنی
فرنی یکی از خوراکی هایی هست که بیشتر به عنوان دسر مصرف می شه. فرنی معمولاً از آرد برنج و شیر تهیه می شه و از گلاب و دارچین هم برای خوش طعم و خوش عطر کردنش استفاده می نمایند. بعضا از نشاسته یا آرد گندم به جای آرد برنج برای درست کردن فرنی استفاده می شه.
آرد برنج الک شده | 3 قاشق سوپ خوری |
شیر | 2 لیوان |
گلاب | 2 قاشق سوپ خوری |
شکر | 5 قاشق سوپ خوری |
پودر دارچین و پودر پسته (برای تزیین) | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه فرنی
- برای تهیه فرنی، ابتدا آرد برنج رو الک نموده و سپس در کمی آب سرد حل کنید. برای طرز تهیه فرنی کلیک کنید.
6. رنگینک خرما و گردو
رنگینک یک خوراکی جنوبی و دسری با طبع گرم هست که به خاطر ترکیب خرما و گردو در کنار هم خیلی پرانرژی و مقویه. طعم بسیار لذیذی هم داره.
آرد | 2 پیمانه |
کره | 200 الی 250 گرم |
پودر دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
پودر هل | 1/2 قاشق چای خوری |
خرما | به میزان لازم (با توجه به میزان ظرف) |
گردو | به میزان لازم |
پودر نارگیل یا پسته | به میزان لازم (برای تزیین) |
مراحل تهیه رنگینک خرما و گردو
- ابتدا کره رو داخل ماهی تابه می ریزیم و اجازه می دیم تا با حرارت ملایم آب بشه. میزان کره بستگی به سلیقه خودتون داره. اگر دوست داشتید رنگینکتون کم چرب باشه، 200 گرم و در غیر این صورت 250 گرم کره بهره ببرید. طرز تهیه رنگینک را بخوانید.
7. تارت سیب و دارچین
تارت یکی از دسرهای محبوب و معروف در همه جای جهان و از بین انواع مختلف اون تارت سیب از لذیدترین هاست. ترکیب سیب و دارچین طعم فوق العاده ای به این تارت می ده. تارت سیب و دارچین به عنوان یه شیرینی خانگی و سالم، در فصل سرما و کنار یک فنجان چای برای عصرانه انتخاب خیلی خوبیه.
کره | 150 گرم |
پودر قند (نثار) | 60 گرم |
آرد سفید قنادی | 200 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
سیب میانه | 3 الی 4 عدد |
دارچین | نصف قاشق مرباخوری |
شکر قهوه ای یا شکر سفید | نصف پیمانه |
گردوی نگینی خردشده (اختیاری) | یک چهارم پیمانه |
مراحل تهیه تارت سیب و دارچین
- کار رو با آماده کردن مواد داخلی تارت آغاز می کنیم. سیب ها رو شسته و پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید و داخل تابه ای بریزید و شکر قهوه ای رو بهش اضافه کنید. برای ادامه طرز تهیه تارت سیب و دارچین کلیک کنید.
8. کادایف ترکیه ای
کادایف، یکی از شیک ترین و پرطرفدارترین دسرهای ترکیه ای هست که با توجه به نزدیک بودن سلیقه ایرانی ها به ترک ها، تو ایران هم طرفدارای زیادی داره. مخصوصا اگر با گرم نوش شیر زعفران مصرف بشه.
رشته کادایف (تهیه از فروشگاه های لوازم قنادی) | 150 گرم |
کره یا روغن حیوانی | 50 گرم |
پودر قند | 4 قاشق سوپ خوری |
آرد | 2 قاشق سوپ خوری |
نشاسته ذرت | 4 قاشق سوپ خوری |
شکر | 2 /1 پیمانه |
خامه صبحانه | 200 گرم |
پودر هل | 2 /1 قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 3 پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
مراحل تهیه کادایف ترکیه ای
- ابتدا کره یا روغن حیوانی رو در ماهی تابه می ریزیم و روی حرارت قرار می دیم تا آب بشه. رشته های کادایف رو به صورت تکه های 2 الی 3 سانتی خرد می کنیم و به کره آب شده اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا رنگ رشته ها طلایی شه؛ بعد از طلایی شدن رشته ها، پودر قند رو به رشته ها اضافه می کنیم. رشته های طلایی و پودر قند رو کمی باهم مخلوط می کنیم و تابه رو از روی حرارت بر می داریم. دستور کامل تهیه کادایف ترکیه ای را بخوانید.
9. کاچی
کاچی، یک دسر با طبع گرم و انرژی زاست و گفته می شه خاصیت درمانی هم داره؛ مخصوصا اگه با روغن حیوانی و زعفران فراوان و انواع مغزها آماده بشه. کاچی برای صبحانه، عصرانه و حتی شاید به عنوان وعده غذای کامل مصرف می شه.
آرد سفید گندم | 1 لیوان |
نبات آسیاب شده یا شکر یا عسل یا شیره انگور | 3/4 پیمانه |
روغن حیوانی یا روغن جامد | نصف پیمانه |
کره | 100 گرم |
آب | 4 لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
پودر دارچین | نصف قاشق چای خوری |
مراحل تهیه کاچی زعفرانی
- برای تهیه کاچی اول شربت اون رو آماده می کنیم، شکر (یا نبات کوبیده شده یا عسل یا شیره انگور) و آب رو داخل ظرفی مخلوط می کنیم و روی حرارت میانه قرار می دیم تا زمانی که شکر حل بشه. نیازی به جوشیدن زیاد و به قوام رسیدن نیست. وقتی دانه های شکر کاملا حل شد زعفران دم نموده رو اضافه می کنیم. ادامه طرز تهیه کاچی را بخوانید.
10. مسقطی انار
مسقطی یک از دسرها و شیرینی های قدیمی ایرانی و با قدمت 150 ساله هست که خیلی هم محبوبه. در این قسمت طرز تهیه مسقطی با انار که ظاهر خیلی زیبا و مجذوب کنندهی هم داره آموزش داده می شه.
آب انار | 1 پیمانه |
شکر | یک سوم پیمانه |
نشاسته گندم | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته و پودر نارگیل | به میزان لازم |
مراحل تهیه مسقطی انار
- پودر نشاسته را داخل آب سرد حل می کنیم. بعد از اینکه کامل حل شد آن را از یک صافی رد می کنیم تا مطمئن شویم کاملا صاف و زلال است. حتما بابد از آب سرد بهره ببرید تا نشاسته به راحتی حل گردد. برای ادامه طرز تهیه مسقطی انار اینجا کلیک کنید.
11. دسر اناری
دسر اناری، که به صورت ترکیبی از پاناکوتای انار و دانه های انار آموزش داده می شه، یک دسر فوق العاده شیک و دوس داشتنی با ظاهر مجذوب کننده، مناسب برای سفره آرایی شب یلدا هست.
شیر | 2 پیمانه |
خامه صبحانه | یک چهارم پیمانه |
پودر ژلاتین | یک و نیم قاشق سوپ خوری |
شکر | 6 قاشق سوپ خوری |
وانیل | یک هشتم قاشق غذاخوری |
انار دانه شده | دو عدد |
پودر ژله | یک بسته |
روغن برای چرب کردن قالب | به میزان لازم |
مراحل تهیه دسر اناری
- برای آغاز ابتدا قالب دسر رو با یاری برس و روغن کاور می کنیم. جوری که تمام قسمت های ظرف چرب بشه. این کارو برای این انجام می دیم تا موقع جدا کردن دسر از قالب دچار مشکل نشیم و ژله به راحتی از ظرف جدا بشه. حتماً در قالب های پیچیده این اصل رو رعایت کنید چون ممکنه نتیجه زحماتتون در مرحله آخر از بین بره. ادامه طرز تهیه دسر اناری را اینجا بخوانید.
12. چیزکیک ژله اناری
چیزکیک به علت لایه پنیری که داره، یکی از انواع کیک های محبوب به شمار می ره. چیزکیک ژله اناری که از انار که یک میوه محبوب و بسیار مفید پاییزی هست، بهره می بره، هم خیلی مجذوب کننده و رنگیه و هم برای فصل پاییز دسر مناسبی هست.
بیسکوییت پتی بور | 2 بسته |
کره | 125 گرم |
پنیر خامه ای ساده | 200 گرم |
خامه صبحانه ساده | 100 گرم |
پنیر ماسکارپونه | 200 گرم |
شیر | 1 لیوان |
پودر قند | نصف لیوان |
پودر ژلاتین | 4 قاشق غذاخوری |
ژله انار | 2 بسته |
آب انار یا آب | 1.5 لیوان |
انار دانه شده | 2 عدد میانه |
مراحل تهیه چیزکیک ژله اناری
- در اولین مرحله به سراغ تهیه پایه چیز کیکمان می رویم. کره به دمای محیط رسیده را آب کنید. برای این کار از روش بن ماری می توانید یاری بگیرید. راه ساده تر این است که کره را برای یک تا دو دقیقه در تستر یا ماکروفر قرار دهید تا کره از شکل جامد به مایع تغییر حالت دهد. برای ادامه طرز تهیه چیزکیک ژله اناری کلیک کنید.
13. ترافل شکلاتی
ترافل شکلاتی (chocolate truffle) یک دسر خیلی زیبا و مجذوب کننده و جمع وجوره که می شه در طعم ها و رنگ ها و تزئینات خیلی مجذوب کننده و متنوع تهیه کرد. جالبه بدونید ترافل شکلات یک شکلات خیلی گرون و لاکچری محسوب می شه.
شکلات تخته ای تلخ یا سفید | 400 گرم |
خامه صبحانه | 200 گرم |
ترافل های رنگی برای کاور کردن | به میزان لازم |
کپسول شکلات | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترافل شکلاتی
- ابتدا شکلات ها را با یاری چاقو برش زده و تکه تکه کنید. آن ها را به ظرف مناسب انتقال دهید و خامه را به آن اضافه کنید. کاملاً به هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. برای تماشا ادامه طرز تهیه ترافل شکلاتی کلیک کنید.
14. باسلوق
باسلوق یکی از شیرینی های خیلی خوشمزه و سنتی ایرانی هست که در مناسبت های خاصی مثل شب یلدا و عید نوروز خیلی مورد استقبال واقع می شه. باسلوق رو می تونین بدون هیچ مشکل و دشواری خاصی در خونه تهیه کنید.
نشاسته گل (گندم) | 1 لیوان سر پر |
آب | 2 لیوان سر خالی |
شکر | یک و نیم لیوان |
جوهر لیمو | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
کره | 25 گرم |
گلاب | نصف لیوان |
پودر ژلاتین (دلخواه) | 1 قاشق مرباخوری سر پر |
پودر نارگیل | به میزان لازم |
مغز گردو | به میزان لازم |
مراحل تهیه باسلوق
1- نشاسته گندم را داخل ظرفی بریزید و یک لیوان آب سرد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا حل و رقیق گردد. مخلوط نشاسته و آب را کنار بگذارید و اجازه بدهید حدود 10دقیقه بماند. برای ادامه طرز تهیه باسلوق خانگی کلیک کنید.
15. تزیین پشمک
سفره شب یلدا، باید یه نمایش زیبا و هیجان انگیز از غذاها و خوراکی های رنگارنگ باشه. پشمک یکی از محبوب ترین عناصر سفره شب یلدا محسوب می شه که همه، کوچیک و بزرگ دوسش دارن. پشمک با تزیین های متنوع، در شب یلدا امکان سفره آرایی رو به شکل مجذوب کننده به شما می ده.
پشمک سفید، شکلاتی، زعفرانی | به میزان لازم |
شکلات چیپسی | به میزان لازم |
روبان | به میزان لازم |
آبنبات های رنگی | به میزان لازم |
تزیین پشمک به شکل سگ پشمالو
برای ساختن سگ پشمالو اول بدن سگ را از یک بیضی بزرگ برای تن، و یک بیضی کوچک تر برای سر، شکل می دهیم. بعد به سراغ ساخت دست و پاها می رویم. می توانید از پشمک با همان رنگ یا پشمک با رنگ دیگر بهره ببرید. چهار بیضی کوچک درست نموده و به بدن سگ وصل می کنیم. برای شکل دادن دم سگ میزان خیلی کمی از پشمک را در دست شکل می دهیم و به انتهای کار اضافه می کنیم. برای تهیه گوش ها نیز به همین شکل دو بیضی یاری می سازیم که در کناره های سر سگ قرار می گیرند. در این مدل تزیین پشمک، بعد از شکل دهی کلی سگ، با اضافه کردن میزانی پشمک روی سطح بدن آن شکل پشمالویی به آن می دهیم تا حجیم به نظر برسد. از روبان یا هر خوراکی تزیینی هم برای گذاشتن قلاده می توان استفاده کرد. در نهایت تزیین چشم و دماغ سگ پشمکی ما هم با یاری شکلات به خاتمه می رسد. برای سایر روش های تزیین پشمک مراجعه کنید.
منبع: اُکالا