طرز تهیه تاس کباب با به و گوشت تکه ای؛ خوشمزه و رژیمی

به گزارش وبلاگ روزنوشت، این روزها که غذاهای فوری و فست فودها جای غذاهای سنتی را گرفته اند و در سفره اغلب خانواده ها این نوع غذاها بیشتر دیده می گردد بنابراین در این مقاله تصمیم گرفتیم به طرز تهیه تاس کباب خوشمزه و خانگی به صورت مرحله به مرحله بپردازیم پس با ما همراه باشید. تاس کباب یکی از غذاهای سنتی کشورمان ایران است که از مواد اصلی آن می توان به گوشت، سیب زمینی، پیاز و بِه اشاره نمود. شاید با خود بگویید که معنی تاس کباب چیست؟ تاس به معنی کاسه مسی است و چون در زمان قدیم جنس اغلب ظروف ها از مس بودند بنابراین به کبابی که داخل این ظروف تهیه می شد را تاس کباب نام گذاری نموده اند. تاس کباب را می توان با گوشت های مختلفی از جمله گوشت خورشتی، گوشت چرخ نموده و گوشت مرغ آماده کرد اما شاید جالب باشد که بدانید می توان تاس کباب را بدون گوشت و مرغ نیز درست کرد که بنا به نوع ذائقه خود می توان هر یک از این روش ها را انتخاب کنیم. اگر کسی منع مصرف گوشت قرمز داشته باشد جای نگرانی نیست می تواند این غذای خوشمزه و سنتی استفاده کند. شاید با خود بگویید چطور؟ پاسخ ساده است! می توانید با گوشت مرغ، تاس کباب را آماده کرد. تاس کباب انواع مختلفی دارد که از معروف ترین و مهمترین آن ها می توان به تاس کباب یزدی و تاس کباب مشهدی اشاره نمود. حال وقت آن رسیده که به مواد لازم و مورد احتیاج برای تهیه تاس کباب سنتی و خوشمزه بپردازیم. در خبرنگاران بلاگ همراه ما شوید.

طرز تهیه تاس کباب با به و گوشت تکه ای؛ خوشمزه و رژیمی مواد لازم جهت تهیه تاس کباب
گوشت گاو و یا گوسفند400 گرم
پیاز سه عدد میانه
هویجچهار عدد
سیب زمینیچهار عدد میانه
گوجه فرنگی گیلاسی هشت عدد
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
روغن زیتوندو قاشق غذاخوری
پودر لیمو خشکیک قاشق چایخوری
زرد چوبه1/2 قاشق چایخوری
دارچین، نمک و فلفلبه مقدار لازم
بِهدو عدد بزرگ
آببه مقدار مورد احتیاج
بادمجاندو عدد
آلو بخارا یا قیسیبه تعداد دلخواه

طرز تهیه تاس کباب به همراه نکات طلایی:

1- خُرد کردن مواد اولیه در تهیه تاس کباب از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه ای داشت پس ضروری است قبل از آغاز پخت، تمامی مواد لازم را به یک مقدار و با سلیقه خُرد کنید.

2- اگر از گوشت در تهیه تاس کباب استفاده می کنید، ضروری است آن ها را به صورت نازک برش دهیم.

باید توجه داشته باشیم که گوشت مورد استفاده باید بدون چربی و راسته گوسفندی یا گاوی باشد. گوشت ها باید به صورت مکعبی و به یک مقدار مانند شکل زیر برش داده گردد.

3- هویج ها را پوست کنده و به صورت حلقه حلقه و هِلالی برش می دهیم و بعلاوه پیازها را پوست کنده و به صورت حلقه ای و میانه خرد می کنیم.

  • باید توجه داشت که در زمان تهیه تاس کباب ضروری است که پس از پوست کندن بِه، آن ها را به صورت هلالی برش داده و همین طور احتیاج است که بادمجان های مورد استفاده به صورت حلقه ای خُرد گردد.
  • برای استفاده از آلوها ضروری است در ابتدا به خوبی شسته گردد و در ظرفی که آب داخل آن قرار گرفته است، خیس کنیم.

4- قابلمه مناسبی را برای تهیه تاس کباب خانگی و خوشمزه آماده می کنیم و در درون آن مقداری روغن زیتون می ریزیم سپس پیازهای حلقه شده را در کف قابلمه و در دو طرف آن می چینیم. بر روی ردیف آخر پیازها، برش های گوشت را قرار می دهیم و در آخر هویج و بهِ ای را که از قبل به صورت حلقه شده و دانه گرفته آماده نموده بودیم، به ترتیب بر روی آلوها قرار می دهیم.

نکته کلیدی: اگر مواد اولیه پس از چیدن داخل قابلمه، اضافی ماند نگران نباشید! به جای مانده مواد اولیه را به ترتیبی که گفته شد بر روی هم می چینیم و پس از اینکه مواد اولیه را بر روی هم قرار دادیم، آلوهایی که از قبل خیس خورده بود را بر روی آن ها قرار می دهیم.

5- پس از انجام تمامی موارد بالا، سپس دو لیوان آب در درون قابلمه ریخته و درب آن را می بندیم و قابلمه را بر روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم تا مواد تاس کباب به خوبی پخته گردد.

6- بعد از اینکه گوشت و مواد اولیه که در درون قابلمه قرار دارند به طور کامل پخته شدند، سیب زمینی و گوجه فرنگی را به صورت حلقه ای برش داده و بر روی مواد تاس کباب قرار می دهیم تا پخته شوند.

7- زمانی که سیب زمینی ها نیم پز شدند، رب گوجه فرنگی را به همراه نمک، فلفل، دارچین، پودر لیموی خشک و یا لیموی تازه، با زردچوبه تفت می دهیم. ضروری است چاشنی های ذکر شده را با مقداری آب مخلوط کنیم و بر روی مواد اولیه ای که در قابلمه قرار گرفته است، بریزیم. پس از انجام این موارد، صبر می کنیم تا به مدت 30 دقیقه مواد با رب گوجه به طور کامل پخته شوند تا تاس کباب به خوبی جا بیفتد.

  • با انجام تمامی مراحل ذکر شده می توانیم تاس کباب خانگی خوشمزه را که آماده شده، میل کنیم. شاید با خود بگویید که مراحل آماده سازی تاس کباب بسیار طولانی و زمان بر است اما باید در جواب بگوییم که صرف زمان برای تهیه این غذای خانگی و دلچسب، ارزشش را دارد پس از پخت این تاس کباب غافل نشوید.

فواید و خواص تاس کباب:

  • تا اینجا با مراحل پخت تاس کباب آشنا شدیم اما ضروری است در این بخش به تمام نکاتی که در این غذای سنتی و خوشمزه نهفته است، اشاره ای داشته باشیم.
  • تاس کباب مزاجی گرم دارد و برای افرادی که سرد مزاج هستند بسیار مناسب است. اگر در پی غذای رژیمی و کاهش وزن هستید، از خوردن تاس کباب غافل نشوید، چرا که تاس کباب را اغلب افراد با نام غذای رژیمی می شناسند. تاس کباب برای افرادی که از اضافه وزن رنج می برند و دارای رژیم غذایی هستند و قصد کاهش وزندارند، بسیار مناسب است. از خواص تاس کباب هر چه بگوییم کم است اما جالب است بدانیم که این غذای سنتی سرشار از ویتامین بوده و به علت دارا بودن فیبر غذایی بسیار بالا برای کسانی که یبوست دارند، پیشنهاد می گردد.
  • اگر در پی چاشنی در کنار تاس کباب هستید می توانید از دوغ محلی، ترشی تازه همراه با سبزی خوردن بهره ببرید.

طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی

تاس کباب را نیز می توان به صورت رژیمی و بدون استفاده از روغن، درست کرد. اگر بخواهیم به صورت رژیمی تاس کباب را درست کنیم، ضروری است تا کلیه مواد را به یک مقدار خُرد نموده و در داخل ظرف مورد نظر برای پخت قرار دهیم و با اضافه کردن چند لیوان آب، صبر می کنیم تا به طور کامل مواد داخل ظرف پخته گردد. تاس کباب را می توان بدون روغن و به صورت بخار پز پخت ولی اگر احتیاج دیدید که باید روغن به تاس کباب اضافه گردد، در نهایت می توانید از روغن سالم و طبیعی زیتون استفاده نمایید. این تاس کباب رژیمی را برای شام می توانید درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

ترفند هایی که در تهیه تاس کباب باید بدانیم:

  • باید توجه داشته باشیم که سیب زمینی را در مرحله آخر به مواد اولیه اضافه کنیم، شاید با خود بگویید که علت این کار چیست؟ با توجه به اینکه بافت سیب زمینی نرم تر از بقیه مواد اولیه تاس کباب است بنابراین اگر از ابتدا سیب زمینی را اضافه کنیم، امکان له شدن آن بسیار بالا است.
  • همه ما با خواص و فواید سیر تا حد زیادی آشنا هستیم. بله درست حدس زدید، می توان با اضافه کردن سیر طعم فوق العاده ای به تاس کباب دهیم. شاید برای بعضی از افراد طعم و بوی سیر ناخوشایند باشد اما باید بدانیم که تاثیر آن به حدی نیست که بتوان بو و مزه سیر را حس کرد بنابراین از استفاده سیر در تاس کباب غافل نشوید.
  • همان طور که در ابتدای مقاله شرح داده شد، برای پختن تاس کباب می توان از انواع گوشت ها مانند: گوشت گوسفند، گوساله، گوشت شتر مرغ و گوشت مرغ نیز استفاده کرد. جالب است بدانیم که می توان تاس کباب را بدون گوشت نیز درست کرد.
  • اگر می خواهید طعمی دلچسب به تاس کباب خانگی خود دهید از اضافه کردن مقداریآبلیمو طبیعی و یا آبغوره طبیعی غافل نشوید. دقت کنید که در اضافه کردن آبلیمو و آبغوره باید محتاط بود زیرا ممکن است باعث ترش شدن بیش از حد تاس کباب گردد و به همین علت مطابق با ذائقه بعضی از افراد نباشد.
  • در این آموزش آشپزی به استفاده از قابلمه برای قرار دادن مواد اولیه جهت تهیه تاس کباب اشاره شد اما جالب است بدانیم که می توان تاس کباب را در فر و یا در زود پز نیز آماده کرد.

در این مقاله به طرز تهیه تاس کباب و تمامی نکات و ترفند هایی که در پخت این غذای سنتی و اصیل ایرانی باید بدانیم، اشاره شد. چه خواص و نکات کلیدی دیگری این غذای خانگی دارد؟ نظر شما راجع به سایر ترفند هایی که در پخت این غذا می توان به کار برد چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه تاس کباب با به و گوشت تکه ای؛ خوشمزه و رژیمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه تاس کباب با به و گوشت تکه ای؛ خوشمزه و رژیمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید