عادت های غلطی که دندان های شما را زرد می نماید
به گزارش وبلاگ روزنوشت، به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند و در این میان عواملی مانند سیگار کشیدن و مصرف غذا های رنگی این مشکل را تشدید می نماید.
طبق نظر سنجی های انجمن دندانپزشکی آمریکا، بیش از 73 درصد شهروندان این کشور بر این باورند که دندان های زرد باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها شده است.
به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند و در این میان عواملی مانند سیگار کشیدن و مصرف غذا های رنگی این مشکل را تشدید می نماید.
در اینجا عادات غلط روزانه که باعث از دست رفتن سلامت دندان ها و زرد شدن آن ها می گردند، معرفی شده اند:
انتخاب دهانشویه های اسیدی: بزاق شما ترکیبی از مواد معدنی، آنزیم ها و ترکیبات اکسیژن است که تعادل pH را در دهان شما حفظ می نماید و مقدار اسید را که منجر به آسیب مینای دندان می گردد، کاهش می دهد. بزاق بعلاوه از دندان ها در برابر باکتری ها و جلوگیری از لکه های دندانی محافظت می نماید.
با این حال انتخاب دهانشویه های بسیار اسیدی و استفاده مکرر از آن ها باعث از بین رفتن مینای دندان و ایجاد لکه های دائمی روی دندان ها می گردد.
مصرف میوه ها و سبزیجات اسیدی: همانطور که دهانشویه های اسیدی مینای دندان را از بین می برند، اسید های موجود در رژیم غذایی نیز می توانند همین خاصیت را داشته باشند. میوه های خانواده مرکبات مانند گوجه فرنگی، آناناس، سرکه، نوشابه های گازدار، و ... اثرات مخرب روی سلامت دندان ها دارند. توصیه می گردد بعد از مصرف این غذا ها آب بخورید و یا مسواک بزنید.
نوشیدن زیاد قهوه: اگرچه به عقیده محققان قهوه می تواند منافع زیادی برای سلامتی داشته باشد، اما اثرات مخربی هم روی دندان ها دارد. لایه بیرونی که روی دندان ها را می پوشاند پوشیده از منافذ متعدد است و به همین علت به سادگی رنگ قهوه را به خود می گیرد. در نتیجه دندان ها زرد می شوند.
سیگار کشیدن: در اثر مصرف سیگار، به تدریج دندان های فرد تغییر رنگ می دهند. این تغییر رنگ به علت تاثیر مواد شیمیایی و سمی سیگار است که بر روی سطح دندان ها قرار می گیرد.
زردی دندان ها با کشیدن سیگار کم نیکوتین به جای سیگار معمولی هم کاهش نمی یابد. در واقع اثرات آن ها کاملا مثل هم است. موادشیمیایی موجود در سیگار، پلاک سختی را روی دندان ها ایجاد می نماید که رنگ دندان ها را زرد می نماید.
عدم بکار گیری نخ دندان: به عقیده متخصصان دندان پزشکی نقش نخ دندان در کاهش لکه های دندانی کمتر از مسواک نیست. نخ دندان از انسداد پلاک در مینای دندان جلوگیری می نماید و محافظ لثه ها در برابر بیماری های پریودنتال است.
استفاده نادرست از مسواک: برای جلوگیری از لکه های دندانی بهتر است که با یک روال منظم مسواک بزنید. فشار وارد کردن به مسواک بخصوص زمانی که خمیردندان حاوی مواد ساینده باشد، دندان ها را مستعد ابتلا به زردی می نماید و بافت دنتین یا عاج دندان را در معرض آسیب قرار می دهد.
منبع: فرادید