جت استریم؛ پدیده عجیبی که بالون های جاسوسی چین را به آمریکا رساند

به گزارش وبلاگ روزنوشت، جت استریم، پدیده هوایی که این روزها نام آن سر زبان ها افتاده است، می تواند دلیل آتش سوزی جنگل ها، موج سرما و سیل های ویرانگر در نقاط مختلف دنیا و حتی توسعه سلاح های نظامی عجیب و غریب گردد.

جت استریم؛ پدیده عجیبی که بالون های جاسوسی چین را به آمریکا رساند

به گزارش خبرگزاری وبلاگ روزنوشت، برای شرح ساده جت استریم شاید برترین تعریف آکادمیک تعریفی باشد که دکتر بهلول علی جانی استاد برجسته دانشگاه خوارزمی و سرشناس ترین اقلیم شناس این روزهای ایران در گفت و گو با وبلاگ روزنوشت به آن پرداخته است: در ارتفاعات بالای 1500 متر از زمین تا ارتفاعات بالا تر یعنی 4 تا 5 هزار ، 7 هزار تا 10 هزار متر همیشه شاهد بادهای سردی هستیم که به دور کره زمین و از مسیر غرب به شرق در حال وزیدن هستند و به این بادها، بادهای غربی گفته می گردد. در برخی زمان ها و جاها سرعت این بادها خیلی شدید است. سرعت هایی بیش از 30 متر بر ثانیه. هر جایی سرعت باد از 30 متر بر ثانیه بیشتر گردد به آن می گویند جت استریم یا رود باد و این بادهای غربی با خودشان برای منطقه ها زمین هم از دریا ها و اقیانوس ها رطوبت می آورند و هم عوامل نا پایداری جوی هستند.

بیشتر بخوانید:

عکس | این خانه تسخیر شده منتظر آخرالزمان زامبی ها است!

گزارش جنجالی همشهری از تعقیب یک بشقاب پرنده به وسیله جنگنده های ارتش در آسمان تهران !

جت استریم یکی از پپدیده هایی است که گفته می گردد در عملیات نظامی نقش کلیدی دارد، ژاپن مدت ها قبل از آغاز جنگ جهانی دوم در حال توسعه تهاجمی در آسیا بود. ژاپن به منچوری و سپس چین حمله کرد؛ ژاپن با آلمان و ایتالیا وارد یک قرارداد سه جانبه شد و موقعیت خود را در صحنه جهانی تضمین کرد. ژاپن با تحریم ایالات متحده روبرو شده بود و برای فعال نگه داشتن ماشین جنگی خود به منابع حیاتی احتیاج داشت. ژاپن تصمیم گرفت جزایر غنی از مواد خام در آسیای جنوب شرقی را از دست قدرت های استعماری اروپایی بگیرد.

برای انجام یک حمله غافلگیرانه، ژاپن تصمیم گرفت به ناوگان اقیانوس آرام ایالات متحده در پرل هاربر حمله کند. ژاپن فکر می کرد که این حمله بر روحیه شهروندان آمریکایی تأثیر می گذارد.

نیروی هوایی ارتش ایالات متحده حمله مشابهی را به ژاپن برنامه ریزی کرد، اما مشکل این بود که برد بمب افکن های B29 ایالات متحده در صورت پرواز از خاک ایالات متحده به ژاپن خارج از پوشش بود. ایالات متحده فوراً برای حمله به یک پایگاه هوایی احتیاج داشت. ایالات متحده توانست جزیره گوام را بازپس گیرد و بمب افکن های B29 خود را برای حمله بر فراز ژاپن آماده کرد.

B29 دارای سیستم هدف گیری بمب -Norden Bombsight- بود. سیستم بمب یک کامپیوتر آنالوگ با بیش از 40 پارامتر برای تنظیم بود، مانند سرعت باد، دمای بیرون و حتی انحنای زمین. این سیستم در اروپا بی عیب و نقص کار می کرد. با این حال، در ژاپن، هنگامی که بمب افکن در خط ساحلی ژاپن در ارتفاع 30000 فوتی چرخید، چیزی غیرعادی احساس کردند. یک جریان هوا وجود داشت که از ژاپن به ایالات متحده با عرض 200 کیلومتر حرکت می کرد. این جت استریم مسئول انتقال هوای سرد بود.

با این حال، تا جنگ جهانی دوم هیچ کس از این جریان اطلاعی نداشت. خلبانان نیروی هوایی ارتش آمریکا نتوانستند بمب افکن ها را در جت استریم کنترل نمایند، بنابراین ارتفاع بمب افکن ها را به 5000 فوت کاهش دادند و آغاز به استفاده از بمب های آتش زا کردند.

مقامات ژاپنی که با جت ریم آشنا شدند ایده متفاوتی را طراحی کردند. ارتش ژاپن بالون هلیومی را با بمب های آتش زا به جریان جت پرتاب کرد. ایده این بود که جت استریم بمب ها را به ایالات متحده راهنمایی کند و همه چیز را به آتش بکشد اما این پروژه با شکست روبرو شد زیرا بسیاری از بالن ها در اقیانوس آرام سقوط کردند. بی شک در تاریخ جنگ های نوین جهان ، عملیات پرل هاربر بزرگترین عملیات هوایی علیه ارتش آمریکاست. فیلم عملیات پرل هاربر یکی از بازسازی های تاریخی از آن عملیات است. ژاپنی ها برای این برد تاریخی شان غیر از عملیات پرل هاربر ، انیمیشن معروف باد بر می خیزد را هم ساخته اند. قصه ای که بر اساس مانگای تاتسئو هوری و برگرفته از زندگی مهندسی به نام جیرو هوریکوشی طراح هواپیماهای جنگنده زیرو استفاده شده در جنگ جهانی دوم و در حمله به پرل هاربر ، ساخته اند.

حال گفته می گردد که استفاده از این پدیده آب و هوایی در بالون های جاسوسی اخیر نیز بی تاثیر نبوده است؛ ایالات متحده یک بالون مظنون به جاسوسی چین را در هفته های اخیر سرنگون کرد. با این حال، سوالات زیادی در خصوص اقدامات ایالات متحده و چین در رابطه با این حادثه به جای مانده است.

بالون چینی در 28 ژانویه بر فراز آلاسکا وارد حریم هوایی ایالات متحده شد. مقامات آمریکایی در آن موقع فکر می کردند که به حرکت در منطقه ها کم جمعیت ادامه خواهد داد. اما دو روز بعد، سرعت بالون بر فراز کانادا کاهش یافت و به سمت جنوب به سمت استان آیداهو آمریکا حرکت کرد. یک مقام آمریکایی به رویترز گفت: در آن موقع بود که فهمیدیم این موضوع فرق دارد.

مقامات نظامی ایالات متحده گفتند که سایر بالون های چینی حداقل چهار بار برای مدت کوتاهی وارد حریم هوایی آمریکا شده اند. سه بار در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و یک بار پیش از آن در دوره ریاست جمهوری جو بایدن.

این بالون در نزدیکی سایر منطقه ها نظامی حساس ایالات متحده از جمله فرماندهی استراتژیک ایالات متحده در نبراسکا و پایگاه هوایی بمب افکن B-2 نیروی هوایی در میسوری حرکت کرد؛ یکی از مقامات آمریکایی به رویترز گفت که بالون می تواند در داخل جریان جت استریم مانور دهد.

روز آدینه گذشته، وزارت خارجه چین در بیانیه ای بیان کرد که این بالون یک کشتی هوایی غیرنظامی است که عمدتاً برای تحقیقات آب و هوا استفاده می گردد. این وزارتخانه گفت که کشتی هوایی توانایی های خود فرمانی محدودی داشت و به علت وزش باد از مسیر برنامه ریزی شده خود دور شد.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "جت استریم؛ پدیده عجیبی که بالون های جاسوسی چین را به آمریکا رساند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جت استریم؛ پدیده عجیبی که بالون های جاسوسی چین را به آمریکا رساند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید