13 خاصیت ناشناخته ریواس برای سلامتی (و 5 ضرر مهم آن)

به گزارش وبلاگ روزنوشت، درباره اینکه ریواس میوه است یا سبزی نظرات متناقضی وجود دارد، با این حال از زمان های قدیم از این ماده غذایی برای درمان بیماری های معده استفاده می شد. ریواس به خواص خود در تقویت استخوان ها و افزایش سلامت مغز شناخته می گردد. این ماده غذایی مزه بسیار ترشی دارد. می توانید با اضافه کردن ریواس به رژیم غذایی خود از فواید حیرت آور آن برای بدن بهره مند شوید. در این مقاله از خبرنگاران مگ تصمیم گرفتیم شما را با خواص ریواس آشنا می کنیم. تا خاتمه با ما همراه باشید.

13 خاصیت ناشناخته ریواس برای سلامتی (و 5 ضرر مهم آن)

ارزش غذایی ریواس

ریواس به طور ویژه سرشار از مواد مغذی ضروری نیست، اما کالری کمی دارد. این ماده غذایی منبع خوبی از ویتامین K1 به تعداد می رود؛ به طوری که 100 گرم از آن 26 تا 37 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می نماید. ریواس مانند دیگر میوه ها و سبزیجات فیبر زیادی دارد. میزان فیبر موجود در ریواس تقریبا به میزان فیبر سیب، پرتقال و کرفس است. در ادامه ارزش غذایی 100 گرم ریواس پخته شده آورده شده است.

کالری116
کربوهیدرات31.2 گرم
فیبر2 گرم
پروتئین0.4 گرم
ویتامین K126 درصد از احتیاج روزانه بدن
کلسیم15 درصد از احتیاج روزانه بدن
ویتامین C6 درصد از احتیاج روزانه بدن
پتاسیم3 درصد از احتیاج روزانه بدن
فولات1 درصد از احتیاج روزانه بدن

چرا ریواس برای بدن مفید است؟

ساقه ریواس معمولا پخته می گردد، اما آن را به صورت خام هم می توانید مصرف کنید. با مصرف ریواس 45 درصد از احتیاج بدنتان به ویتامین K برطرف می گردد.

ویتامین K یک ویتامین مفید برای سلامت استخوان ها به تعداد می رود. ویتامین C موجود در ریواس با عفونت ها مبارزه می نماید و ویتامین A و لوتئین موجود در آن هم سلامت بینایی را افزایش می دهند. در ادامه خواص ریواس را آنالیز می کنیم.

1. یبوست را درمان می نماید

ریواس یک ملین طبیعی است و می توان از آن برای درمان یبوست استفاده کرد. مطالعات نشان می دهند که ریواس خواص ضداسهال هم دارد، چون حاوی تانن است. ریواس میزان زیادی فیبر غذایی دارد که می تواند در افزایش سلامت دستگاه گوارش مفید باشد.

2. استخوان ها را تقویت می نماید

ریواس میزان خوبی ویتامین K دارد که روی متابولیسم استخوان ها اثر قابل توجهی می گذارد و به پیشگیری از پوکی استخوان یاری می نماید. ویتامین K بعلاوه در شکل گیری استخوان ها اهمیت دارد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که ویتامین K موجود در ریواس می تواند خطر شکستگی استخوان ها را کاهش دهد.

علاوه بر این ریواس منبع خوبی از کلسیم به تعداد می رود؛ به طوری که یک فنجان از آن 10 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می نماید. همان طور که به احتمال زیاد می دانید، کلسیم هم برای سلامت استخوان ها حیاتی است.

3. سلامت مغز را افزایش می دهد

ویتامین K موجود در ریواس آسیب عصبی به مغز را کاهش می دهد که این موضوع در پیگشیری از آلزایمر اهمیت دارد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که ریواس می تواند به درمان التهاب در مغز یاری کند. این موضوع در جلوگیری از آلزایمر و سکته مفید است.

4. به کاهش وزن یاری می نماید

یاری به کاهش وزن یکی دیگر از خواص ریواس به تعداد می رود. این ماده غذایی حاوی کاتچین است که در چای سبز هم وجود دارد. کاتچین فوایدی زیادی دارد و به خواص خود در افزایش سوخت وساز بدن، بعلاوه یاری به چربی سوزی و لاغری شناخته می گردد.

علاوه بر این ریواس منبع خوبی از فیبر به تعداد می رود که یک ماده مغذی مفید دیگر برای کاهش وزن است. ریواس خواص ملین دارد و از این لحاظ هم می تواند در لاغری اثرگذار باشد.

5. به مبارزه با سرطان یاری می نماید

مبارزه با سرطان را هم می توانیم در فهرست خواص ریواس قرار دهیم. ریواس حاوی یک ماده شیمیایی است که به آن رنگ می دهد و 50 درصد از سلول های سرطانی را طی 48 ساعت از بین می برد.

برای نتیجه گیری در این زمینه به تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است. خواص ریواس در مبارزه با سرطان زمانی که پخته گردد بیشتر می گردد. یک مطالعه به این نتیجه رسید که پختن ریواس به مدت 20 دقیقه خواص ضدسرطانی آن را به طرز چشمگیری افزایش داد.

6. ممکن است به درمان دیابت یاری کند

برخی از تحقیقات نشان می دهند که ترکیبات موجود در ساقه ریواس می توانند سطح قند خون را بهبود ببخشند و حتی سطح کلسترول خون را کاهش دهند. ترکیب فعال موجود در ریواس به نام راپونتیسین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

7. از قلب محافظت می نماید

از آنجایی که ریواس حاوی فیبر است، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. نشان داده شده که مصرف ریواس سطح کلسترول بد را تا 9 درصد کاهش می دهد. مطالعات دیگر به این نتیجه رسیده اند که ترکیبات فعال موجود در ریواس از عروق در برابر آسیب ها حفاظت می نمایند. برخی از مطالعات نشان داده اند که ریواس می تواند سطح فشار خون را هم کاهش می دهد.

8 . می تواند بینایی را بهبود ببخشد

اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد، با این حال ریواس حاوی لوتئین و ویتامین C است که هر دو برای بینایی مفید هستند.

9. می تواند سلامت کلیه ها را افزایش دهد

یک مطالعه به این نتیجه رسید که مکمل ریواس می تواند اثرات مثبتی روی مرحله 3 و 4 بیماری مزمن کلیوی داشته باشد. با این حال توجه کنید که ریواس حاوی میزانی اسید اگزالیک است و به همین خاطر می تواند منجر به سنگ کلیه یا بدتر شدن آن گردد. بنابراین توصیه می کنیم قبل از مصرف ریواس با پزشک مشورت کنید.

10. علائم سندرم پیش از قاعدگی را تسکین می دهد

مطالعات نشان می دهند که ریواس می تواند گرگرفتگی که در سندرم پیش از قاعدگی رخ می دهد را تسکین دهد. ریواس حاوی فیتواستروژن است. مطالعات به این نتیجه رسیده اند مواد غذایی که حاوی این ترکیب هستند، می توانند علائم سندرم پیش از قاعدگی و یائسگی را تسکین دهند.

11. پیری پوست را به تأخیر میندازد

ریواس یکی از منابع عالی ویتامین A محسوب می گردد. این آنتی اکسیدان طبیعی به خنثی کردن رادیکال های آزاد و به تأخیر انداختن علائم پیری مانند چین وچروک و خطوط ظریف یاری می نماید. به همین خاطر است که ریواس به وسیله پیشگیری از آسیب رادیکال های آزاد پوست را جوان و درخشان نگه می دارد.

ریواس یک ترکیب ضدقارچ و ضدباکتریایی طبیعی است و به شما در محافظت از پوست در مقابل عفونت های مختلف یاری می نماید. می توانید با ریواس خام یک خمیر درست نموده و از آن برای درمان عفونت های پوستی بهره ببرید. اجازه دهید خمیر به مدت 15 دقیقه روی صورت بماند . سپس صورتتان را با آب خنک بشویید. این کار را هر روز صبح تکرار کنید تا عفونت پوستیتان برطرف گردد.

12. به اسم رنگ موی طبیعی عمل می نماید

ریشه ریواس حاوی میزان خوبی اسید اگزالیک است که به مو رنگ قهوه ای روشن می دهد. این ترکیب یاری می نماید ماندگاری رنگ مو بیشتر گردد و به پوست سر آسیب وارد نگردد.

سه قاشق غذاخوری از پودر ریشه ریواس را به دو فنجان آب اضافه کنید و آن را به مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس زیر حرارت را خاموش کنید و ترکیب را طی شب کنار بگذارید. صبح روز بعد مخلوط را از صافی رد کنید و موهای خود را با آن بشویید. با این کار موهایتان رنگ زیبایی به خود می گیرند.

13 . حاوی آنتی اکسیدان است

ریواس منبع غنی آنتی اکسیدان ها محسوب می گردد. یک مطالعه اسم کرد که میزان پلی فنول های موجود در ریواس ممکن است از کلم پیچ هم بیشتر باشد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در ریواس آنتوسیانین ها هستند که به ریواس رنگ قرمز می دهند. باور بر این است که آنتوسیانین ها خواص شگفت آوری برای سلامتی بدن دارند. ریواس بعلاوه سرشار از پروآنتوسیانین هایی است که برای بدن مفید هستند.

عوارض جانبی ریواس

ممکن است با مصرف ریواس، عوارض جانبی زیر را تجربه کنید.

1. مسائل کبدی

ریواس می تواند مسائل کبدی را در افراد مبتلا به بیماری های کبدی بدتر کند.

2. سنگ کلیه

از آنجایی که ریواس حاوی اسید اگزالیک است، ممکن است سنگ کلیه را بدتر کند.

3. ممکن است اسهال یا یبوست را بدتر کند

ممکن است در اثر زیاده روی در مصرف ریواس، بدتر شدن اسهال و یبوست را تجربه کنید.

4. ایجاد مسائلی برای زنان باردار و شیرده

مصرف بیش از حد ریواس برای زنان باردار و شیرده خطرناک است.

5 . مضر برای بچه ها

اگرچه ساقه ریواس اسید اگزالیک خیلی کمی دارد، اما همچنان می تواند برای بچه ها زیر چهار سال خطرناک باشد.

چرا ریواس آن قدر ترش است؟

ریواس یکی از ترش ترین سبزیجات روی زمین به تعداد می رود. مزه ترش آن به دلیل میزان بالای اسید مالیک و اسید اگزالیک موجود در آن است. اسید مالیک یکی از فراوان ترین اسیدهای موجود در گیاهان است و به بسیاری از میوه ها و سبزیجات مزه ترش می دهد. جالب است بدانید که رشد ریواس در تاریکی باعث می گردد ترشی آن کمتر گردد.

چطور ریواس را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

ریواس را می توانید به روش های مختلف نوش جان کنید. معمولا از ریواس برای تهیه مربا و دسر استفاده می گردد. یک روش خلاقانه برای استفاده از ریواس، تهیه سالاد با آن است. بعلاوه می توانید ریواس یا مربای آن را به جو دوسر اضافه نموده و در وعده صبحانه نوش جان کنید.

کلام آخر

ریواس یک ماده غذایی منحصربه فرد است که فواید مختلفی برای سلامتی بدن دارد. از جمله خواص ریواس می توانیم به مبارزه با سرطان، کاهش وزن، تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی، بهبود بینایی، محافظت از قلب و یاری به درمان دیابت اشاره کنیم. از آنجایی که ریواس ممکن است اگزالات زیادی داشته باشد، نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. اگر دچار سنگ کلیه هستید، از مصرف ریواس پرهیز کنید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ روزنوشت مگ را بخوانید.

منبع: style craze, health line

منبع: دیجیکالا مگ

به "13 خاصیت ناشناخته ریواس برای سلامتی (و 5 ضرر مهم آن)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 خاصیت ناشناخته ریواس برای سلامتی (و 5 ضرر مهم آن)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید