طرز تهیه مرنگ یا شیرینی پفکی؛ با طرح انار مخصوص شب یلدا

به گزارش وبلاگ روزنوشت، مرنگ (meringue) یک نوع شیرینی ترد و پوک و خوشمزه است که از ترکیب سفیده تخم مرغ و پودر قند درست میشود. درست کردن این شیرینی بسیار ساده است و فقط با دو مواد اولیه میتوان به سادگی آن را در منزل تهیه کرد. ساختار مرنگ از زدن و حجیم شدن سفیده تخم مرغ شکل می گیرد. مرنگ با اینکه خود نوعی شیرینی است ولی در تهیه و تزئین انواع دسر و کیک هم کاربرد دارد. این شیرینی خوشمزه در انواع رنگ و طعم میتوانید آماده کنید با وجود ساده بودن طرز تهیه این شیرینی نکاتی در تهیه آن وجود دارد که باعث نتیجه عالی شیرینی میشود که در متن به آن اشاره میکنیم. ما در قسمت آشپزی از مجله اینترنتی خبرنگاران آموزش علاوه بر آموزش تهیه شیرینی مرنگ شکل دادن مناسب آن برای مناسبت شب یلدا را به شما آموزش میدهیم و این شیرینی خوشمزه را به شکل انار آماده میکنیم.

طرز تهیه مرنگ یا شیرینی پفکی؛ با طرح انار مخصوص شب یلدا مواد لازم مرنگ یا شیرینی پفکی:
سفیده تخم مرغ2 عدد
پودر قند (نثار)140 گرم یا یک پیمانه قنادی
سرکه سفید1 قاشق چایخوری
وانیلیک هشتم قاشق چایخوری
رنگ مجاز خوراکی ژله ای (دلخواه)به میزان لازم

1- برای تهیه مرنگ سفیده های تخم مرغ رو داخل ظرفی بریزید و سرکه سفید رو بهش اضافه کنید با همزن برقی آغاز به زدن سفیده ها بکنید تا کمی حجیم بشن.

2- و بعد پودر قند الک شده رو کم کم به سفیده ها اضافه کنید. پودر قند نباید یکجا به سفیده ها اضافه بشه همزمان با زدن سفیده ها با قاشق و کم کم پودر قند رو اضافه کنید و بعد از اضافه کردن پودر قند مواد رو به خوبی هم بزنید و مخلوط کنید و بعد قاشق بعدی رو اضافه کنید تا جایی که پودر قند تموم بشه و تخم مرغ ها کاملا حجیم بشن و رد پره های همزن روی مواد باقی بمونه (حین کار بهتره همزن رو متوقف نکنید و به صورت مداوم هم بزنید)

بیشتر بخوانید: قالب های شیرینی پزی؛ کاربرد، مزایا و معایب هر کدام چیست؟

3- داخل ظرف مناسبی آب بریزید و اون رو روی حرارت قرار بدین تا به جوش بیاد و بعد ظرف حاوی سفیده و پودر قند زده شده رو روی ظرف در حال جوش قرار بدین و بلافاصله با همزن برقی آغاز به زدن کنید و به این کار ادامه بدین تا سفیده ها کاملا فرم بگیرن، حدود 8 دقیقه هم زدن کافیه. توجه داشته باشید که آب در حال جوش باید با ظرف حاوی سفیده فاصله داشته باشه و آب با ظرف تماس نداشته باشه بعلاوه حرارت باید کم باشه و آب به آرومی بجوشه حرارت بالا باعث بریدن سفیده ها میشه.

4- بعد از فرم گرفتن سفیده ها ظرف رو از روی حرارت بردارین و وانیل رو به مواد اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید و در آخر رنگ مجاز خوراکی رو به مواد اضافه کنید.

5- و با همزن بزنید تا مواد کاملا رنگ بگیره. در اینجا برای اینکه میخواستیم شیرینی ما شکل انار باشه از رنگ قرمز استفاده کردیم

بعد بیشتر مواد رو داخل قیف با ماسوره ساده بریزین و میزان کمی از مایه مرنگ رو هم نگه دارین و داخل قیف بدون سر ماسوره بریزین

اگه ماسوره ساده ندارین میتونید از قیف بدون ماسوره هم بهره ببرید و سر قیف رو به میزان میانه برش بزنید.

6- داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدین و با یاری قیف از مواد روی کاغذ روغنی پایپ کنید و در آخر ماسوره رو به صورت دورانی حرکت بدین و از مواد جدا کنید تا مرنگ شکل نوک تیز به خودش نگیره و اگه روی شیرینی کمی نوک تیز شد با انگشتتون روی اون رو به آرومی صاف کنید.

تمام مواد شیرینی رو به همین شکل و با فاصله روی کاغذ روغنی پایپ کنید و بعد قیف بدون ماسوره ای که میزان کمی از مایه رو داخلش ریختیم بردارین و نوک قیف رو به میزان کوچیک برش بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لگیمات؛ شیرینی خوشمزه ماه رمضان با نکات کلیدی

7- و مطابق تصوید از یک سمت شیرینی به صورت سه تا اشک کنار شیرینی پایپ کنید. تا قسمت تاج انار شکل بگیره.

8- این کار رو برای همه شیرینی ها انجام بدین و مراقب باشید موقع پایپ کردن دستتون به شیرینی های کناری برخورد نکنه و به اونها آسیب نزنه و این کار رو به آرومی و بدون عجله انجام بدین.

بعد سینی رو داخل فر قرار بدین نکته مهم در تهیه این شیرینی دمای فر هست، فر باید روی کمترین دما تنظیم بشه و به هیچ عنوان نباید فر رو داغ کنیم. حرارت زیاد باعث میشه شیرینی ترک بخوره و شکل اون خراب بشه و داغ شدن فر باعث این اتفاق میشه پس دمای فر باید کم باشه و فقط فر رو گرم کنه.

بنابراین موقع پخت شیرینی یک قاشق رو مابین در فر قرار بدین تا در به حالت نیمه باز باشه و از داغ شدن فر جلوگیری کنه و اگه حین پخت احساس کردین با وجود در نیمه باز، فر داغ شده سینی رو از فر خارج کنید و فر رو خاموش کنید تا خنک بشه و بعد مجددا سینی رو داخل فر خنک برگردونید و اون رو روشن کنید.

در واقع این شیرینی فقط باید خشک بشه و نیازی به پخت نداره! وقتی شیرینی ها کاملا خشک شدن میتونید فر رو خاموش کنید، اجازه بدین شیرینی ها داخل فر خاموش شده بمونن و خنک بشن و اونها رو بلافاصله از فر خارج نکنید بعد از خنک شدن میتونید شیرینی ها رو از کاغذ روغنی جدا کنید.

با اینکه این شیرینی ها باید با حرارت بسیار کم فقط خشک بشن اما فرایند خشک شدن باید به صورت کامل انجام بشه اگه بعد از خارج کردن شیرینی ها از داخل فر پف شیرینی ها بخوابه و کمی چروک بشن یعنی شیرینی ها به خوبی خشک نشده بودن بعلاوه شیرینی ها باید به راحتی از کاغذ روغنی جدا بشن اگه موقع جدا کردن شیرینی قسمتی از شیرینی به کاغذ روغنی چسبید یعنی شیرینی ها به خوبی خشک نشدن باید دوباره داخل فر برگردونید تا خشک بشن.

این شیرینی رو بدون فر هم میتونید درست کنید میتونید سینی رو به مدت چند ساعت روی بخاری قرار بدین تا شیرینی ها خشک بشن اما حرارت بخاری نباید بالا باشه و دما باید میانه باشه.

بعد از آماده شدن شیرینی ها اونها رو داخل ظرف در بسته در دمای محیط نگه داری کنید این شیرینی ها نباید داخل یخچال قرار بگیرن و بهتره زیر و روی شیرینی ها کاغذ روغنی قرار بدین تا رطوبت رو به خودش جذب کنه و شیرینی ها خشک باقی بمونن.

شما میتونید به جز طرحی که اینجا آموزش دادیم مرنگ رو در انواع شکل ها و طرح ها با ماسوره های مختلف پایپ کنید و برای مناسبت های مختلف و عید مورد استفاده قرار بدین میتونید مرنگ رو به صورت ساده و سفید رنگ تهیه کنید یا با انواع رنگ های خوراکی شیرینی های رنگی داشته باشین.

نکات لازم دز تهیه مرنگ:

  • برای راحت تر جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ بهتره تخم مرغ کاملا سرد باشه چون زرده تخم مرغ وقتی هنوز سرده خودش رو جمع میکنه و احتمال ریختنش داخل سفیده کمتره پس بلافاصله بعد از خارج کردن تخم مرغ از یخچال زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا کنید اما بعد از جدا کردن زرده و سفیده باید سفیده ها به دمای محیط برسن چون سفیده سرد به خوبی حجم نمیگیره
  • رنگ استفاده شده داخل مرنگ باید ژله ای باشه رنگ هایی که حالت مایع دارن باعث شل شدن مواد میشن.
  • به جای وانیل میتونید از انواع اسانس خوراکی هم بهره ببرید و اسانس رو با رنگ خوراکی استفاده شده هماهنگ کنید مثل رنگ زرد و اسانس موز، سه قطره اسانس برای این مواد کافیه.
  • فرم گرفتن سفیده تخم مرغ از مهم ترین قسمت های تهیه این شیرینیه برای اینکه سفیده به خوبی فرم بگیره باید کاملا خالص و بدون چربی باشه از اونجایی که زرده تخم مرغ نوعی چربیه باید موقع جدا کردن سفیده و زرده خیلی مراقب باشیم
  • پره های همزن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هر گونه چربی باشه.
  • جنس ظرفی که برای فرم دادن سفیده استفاده میکنیم بسیار مهمه ظرف های پلاستیکی چربی رو به خودشون جذب میکنن و خیلی وقت ها این چربی داخل منافذ ظرف میمونه و با شستن از بین نمیره و مانع از فرم گرفتن سفیده میشه بهتره از ظرف شیشه ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده بشه.
  • بعلاوه بهتره ظرف مورد نظر و پره های همزن رو قبل از استفاده به خوبی با صابون شستشو بدیم تا کاملا تمیز باشن و اجازه بدیم کاملا خشک بشن و رطوبت نداشته باشن و بعد مورد استفاده قرار بدیم.
  • زمان و نحوه اضافه کردن پودر قند در این شیرینی خیلی مهمه اگه پودر قند از همون ابتدا به سفیده اضافه بشه باعث جذب رطوبت و جمع شدن سفیده میشه و سفیده نمیتونه کاملا حجیم بشه پودر قند رو باید زمانی اضافه کنیم که سفیده ها کمی حجیم شدن و به دو برابر حجم اولیه خودشون رسیدن در این زمان اضافه کردن پودر قند باعث پایداری سفیده میشه بعلاوه پودر قند رو نباید به یکباره به مواد اضافه کنیم چون حباب های هوای داخل سفیده رو از بین میبره پس حتما پودر قند رو قاشق قاشق به مواد اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خانگی؛ مجلسی با روش قنادی ها

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه مرنگ یا شیرینی پفکی؛ با طرح انار مخصوص شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرنگ یا شیرینی پفکی؛ با طرح انار مخصوص شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید