نکات مهمی که هنگام خرید تلویزیون باید در فکر داشته باشید
به گزارش وبلاگ روزنوشت، بازار خرید تلویزیون شباهت زیادی به بازار تلفن های هوشمند و تبلت ها و حتی لپتاپ ها ندارد. در این بازار خبری از تولیدنمایندگان بی شمار نیست و تنوع محصولات هرگز از محدوده مشخصی فراتر نمی رود. به ویژه اگر تصمیم بگیرید هزینه بیشتری برای خرید تلویزیون کنید، در کمال تعجب گزینه هایی که در برابرتان قرار می گیرد کمتر می شوند! اگرچه این شرایط باعث می گردد بسیاری از خریداران احساس نمایند خرید یک تلویزیون مناسب کار آسانی به نظر می رسد اما همین انتخاب های اندک و محدود که چندان هم سخت نیستند، پیچیدگی های خاص خودشان را دارند.
سوالات بسکمک درباره خرید تلویزیون وجود دارد که پاسخ آن ها نه تنها کوتاه نیست بلکه مسائل بسیار زیادی را شامل می گردد. اما نکات بسیار مهمی هم مطرح می شوند که در خرید یک تلویزیون به شما کمک شایانی می نمایند. در ادامه می توانید با نکاتی که هنگام خرید تلویزیون باید در فکر داشته باشید، آشنا شوید. نکاتی که بدون شک شما را در پیداکردن یک تلویزیون مناسب تر همراهی می نمایند.
از خرید تلویزیون های OLED خودداری کنید
تلویزیون های OLED بسیار مجذوب کننده به نظر می رسند. این تلویزیون ها با حاشیه کمتر، تصویر شفاف تری را ارائه می دهند. این تلویزیون ها از پنل هایی استفاده می نمایند که نور سیاه درون آن نه با سیاه شدن پیکسل ها بلکه با خاموش شدن پیکسل ها نمایش داده می گردد. بنابراین عمق و رنگ تلویزیون های OLED بیشتر و خالص تر است. اما سوالی که باید از خودتان بپرسید، واضح به نظر می رسد؛ آیا خرید تلویزیون های OLED ارزش سرمایه گذاری دارد؟
به علت فناوری خاص این تلویزیون های مدرن، پیکسل هایی که دائما روشن و خاموش می شوند پس از مدتی دچار مشکل می شوند و نمی توانند رنگ ها را به درستی نمایش دهند. بنابراین اگر به تماشای شبکه های تلویزیونی که لوگوی ثابتی را در گوشه ای از تصویر نمایش می دهند، علاقه زیادی دارید شاید اصلا بهتر باشد سراغ تلویزیون های OLED نروید. چون این پیکسل های این نوع تلویزیون ها پس از مدتی به یک تصویر ثابت واکنش نشان می دهند. بنابراین وقتی پس از مدتی یک پس زمینه روشن روی صفحه تلویزیون نمایان گردد، با تصویر تکراری لوگو شبکه های تلویزیونی روبرو می شوید.
اگرچه تولیدنمایندگان تلویزیون های OLED قابلیت بازیابی پیکسل ها را برای تلویزیون های مدرنشان در نظر گرفته اند اما این بازیابی هم تنها برای مدت بسیار کوتاهی فایده دارد و پیکسل های تلویزیون OLED دوباره به نمایش لوگوهای ثابت شده که حالت سایه دارند، ادامه می دهند. بنابراین با یک مشکل سخت افزاری روبرو می شوید که تنها راه آن خرید یک تلویزیون نو یا تغییر پنل تلویزیون است.
آیا واقعا به ساوندبار احتیاج دارید؟
ساوندبار، نوع پیشرفته ای از اسپیکرهای خانگی است که همراه با تلویزیون های بزرگ ارائه می گردد. فروشندگان تلویزیون این نکته را به شما تلقین می نمایند که اگر همراه با تلویزیون خود یک دستگاه ساوندبار خریداری نکنید، نمی توانید از تجربه واقعی تماشای فیلم و سریال روی تلویزیون نو خود لذت ببرید. البته آن ها تاکید بسکمک روی تجربه موسیقیایی همراه با ساوندبار هم می نمایند. اما همه این صحبت ها تنها برای تحت تاثیر قراردادن شما و هزینه بیشتر هستند. اگر واقعا احتیاجی به ساوندبار ندارید شاید احتیاجی نباشد که سرمایه خودتان را بی فایده هزینه کنید.
گارانتی های طولانی مدت هدف مشخصی ندارند
به همان اندازه که در دنیای تلفن های هوشمند و لپتاپ ها خبری از گارانتی های لازم نیست، بازار تلویزیون سرشار از گارانتی و خدمات پس از فروش بی فایده شده که عملا فایده خاصی برای شما ندارند. وقتی برای خرید یک تلویزیون به یک فروشگاه مراجعه می کنید، محصولاتی را می بینید که با گارانتی طولانی مدت برای فروش قرار گرفته اند. مسئله اساسی این است که واقعا احتیاجی به گارانتی های چندساله برای تلویزیون نیست.
تلویزیون ها اصولا محصولات الکترونیکی خاصی هستند که مدت زمان مشخصی اما طولانی به فعالیت خود ادامه می دهند و پس از آن به علت مسائلی در پنل، اسپیکر یا برد سخت افزاری دچار مسائل جبران ناپذیری می شوند. نکته جالب آن است که وقتی در چنین شرایطی به شرکت گارانتی یا خدمات پس از فروش تلویزیون خود مراجعه می کنید با بهانه های بسیار زیادی روبرو می شوید که در نهایت مجموعه مذکور را از پرداخت هزینه تعمیر تلویزیون شما تبرعه می نماید. بنابراین با خرید تلویزیون هایی که با گارانتی طولانی تر اندکی گران تر هستند، هزینه خود را برای خدماتی که هرگز دریافت نمی کنید، هدر ندهید.
از یک جایی به بعد تلویزیون بزرگ تر به معنای هزینه بسیار بیشتر است
هیچکس تلویزیون های کوچک را دوست ندارد. تلویزیون های بزرگ نه تنها تصاویر را مجذوب کننده تر نشان می دهند بلکه تجربه خاصی را برای تماشاگر در نظر می گیرند. شرکت های تولیدنماینده تلویزیون هم از این موضوع مطلع هستند و کوشش می نمایند از آن برای کسب عایدی بیشتر کمک بگیرند. به همین علت تفاوت قیمت عجیبی میان تلویزیون های 55 اینچ و تلویزیون های بزرگ تر وجود دارد. در بازار جهانی تلویزیون ها، تلویزیون هایی که تا 55 اینچ هستند در گران ترین حالت به قیمت 500 دلار می رسند. اما برای تلویزیون های 65 اینچی باید حدود 900 دلار هزینه کنید.
بنابراین اگر احساس می کنید 10 اینچ واقعا برای شما ابعاد حیاتی و مهمی نیست، احتیاجی نیست که هزینه آن را بپردازید. تلویزیون های 55 اینچی بسیار باکیفیت و خوش ساختی در بازار وجود دارند که در بعضی موارد از نمونه های بزرگتر و گران تر هم بهتر هستند.
در این زمینه بخوانید:
از رؤیا تا واقعیت؛ وقتی خواب بازتاب زندگی می گردد
کرونا چگونه درک ما را از زمان تغییر داد؟
خرید تلویزیون 8K هزینه اضافی است
در شرایطی که هنوز تلویزیون ها و رزولوشن 4K به یک استاندارد تمام عیار در دنیای تصاویر تبدیل نشده شرکت های جسور تلویزیون به سراغ رزولوشن 8K رفته اند. این تلویزیون ها با این رزولوشن های غول پیکر حدود دو برابر تلویزیون های 4K و هشت برابر تلویزیون های HD کیفیت تصویر ارائه می دهند. اگرچه فناوری مدرن و مجذوب کنندهی به نظر می رسد اما واقعیت آن است که تصاویر زیادی برای این رزولوشن بهینه سازی نشده اند و خرید آن ها چیزی جز هزینه اضافه نیست.
به تعداد زیاد خروجی ها توجه کنید
هنگام خرید تلویزیون به سراغ تلویزیونی بروید که پورت های HDMI بیشتری را پشتیبانی می نماید. تولیدنمایندگان تلویزیون با ارائه پورت های HDMI کمتر در قسمت پشتی تلویزیون در پی کاهش هزینه ها هستند. اما این پورت ها بسیار مهم هستند. بنابراین حداقل به سه پورت HDMI احتیاج دارید. ضمن اینکه اگر تصمیم دارید یک تلویزیون 4K بخرید ابتدا اطمینان حاصل کنید که پورت های آن از فناوری HDMI 2.0 پشتیبانی می نمایند تا با منابع تصویری آینده هم همگام باشد.
منبع: ایرنا زندگی